Slezkoostravský hrad

Hradní hodokvas se chystá na 8. října 2022

25.8.2022

Den plný dobrého jídla, pití, zážitků a pestrého programu slibuje již 17. ročník podzimního hodování na Slezskoostravském hradě. Přípravy oblíbené události jsou v plném proudu a už nyní vám můžeme prozradit alespoň střípky z toho, co se chystá.

Vynechat jistě nemůžeme gastro zónu. Občerstvit se budete moci u stánku Ryba do ruky, nevšední speciality připraví Šnečí farma Vlkoš, poměrně novinkou na food scéně je Brambáč - tedy hamburger z bramboráků. Zeleninové a ovocné dobroty nakoupíte u firmy Lázničkovo nebo v Zeleninové baště. Sýry a tvarůžky u stánku Milkeffekt nebo ve Tvarůžkotéce Romana Fučíka, langoše, halušky a jiné dobroty pak můžete ochutnat u Krčmy nebo ve stánku Radima Pečky. A jelikož se blíží podzim, je důležité doplnit zásoby medu a medoviny a to například od Two Sisters Winery (Můj včelař) nebo z Rodinného včelařství Klinkovští.

K dobrému jídlu patří pivo. Těšit se můžete na lahodný mok z pivovaru Medojed, Heřmanického pivovar, Starobělského, Albrechtického a pivovaru Žíznivý dromedár. Myslíme samozřejmě i na milovníky vína. Představí se zde vinařství Bisenc z Bzence a poprvé k nám zavítá Prosecco Van. Nevynecháme ani nealkoholické nápoje, například od Sodofkárny.

Milé dárečky a suvenýry zakoupíte u Zdekor.cz, stánku Keramika z Litovle nebo Moravské mincovny.

V přípravách je také program pro děti i dospělé. Těšit se budete moci na ukázku velocipedů, kterou připravil Klub českých velocipedistů z Hrabové. Nebudete se muset pouze koukat, ale velocipedy můžete také vyzkoušet. Pokud se cítíte lépe v koňském sedle, speciálně děti se budou moci projet na ponících paní Soni Matuškové.

Workshop a show s bičem předvede Ladislav Gin, který dokonce získal titul šampióna v ovládání dlouhého biče. A pokud patříte mezi pravidelné návštěvníky hodokvasu,  možná si vzpomenete na poštolku Pištu. Při vystoupení se sokolníkem, Karlem Nejmanem, v minulém roce vyletěl na hradní věž a tuze se mu nechtělo zpátky. Pišta celý rok trénoval a letos by to návštěvníkům chtěl předvést znovu. Přijedou s ním i kamarádi - káně Harrisovo, raroh a nebo orel skalní.

Celým dnem bude návštěvníky provázet ostravský bavič, moderátor a improvizační herec Petr Kubala.

Kompletní program, prodejce a atraktivity postupně zveřejňujeme v akci na webu nebo na FB události. Informace o předprodeji zveřejníme brzy.

Zpět

Černá louka Vyhlídková věž nové radnice Ostrava
Ostravainfo Visitostrava Ostravacard Loděnice Ostrava

© 2019 - 2024 Černá louka s.r.o. | Zásady ochrany osobních údajů