Slezkoostravský hrad

Jazz Open Ostrava 2022

Kapely Triplay, Ochepovsky Project a The Brand New Heavies vystoupí v rámci festivalu „Jazz Open Ostrava 2022“ se koná 23. června 2022 od 18:00 na Slezskoostravském hradě

  • 23. june 2022

Na letošním ročníku festivalu se ostravskému publiku představí Triplay, trio hráčů, jejichž jména patří k nejzvučnějším mezi muzikanty mladé generace. Zvuk tohoto uskupení je vnímán jako nadžánrová fúze, jejíž repertoár je tvořen převážně autorskými skladbami všech členů. Po studiích na uměleckých univerzitách (K. Tomeček – HAMU, Royal Conservatory of Brussels, J. Uvira – Akademia Muzyczna Katowice, Codarts Rotterdam, M. Urbánek – HAMU) se členové tohoto tria etablovali jako vyhledávání hráči po boku významných českých i zahraničních hráčů. Všichni jsou zároveň v čele svých vlastních uskupení.

Složení:

  • Jan Uvira – keyboards

  • Kryštof Tomeček – kytara

  • Marek Urbánek – bicí

Velkým lákadlem festivalu je Ochepovsky Project, projekt původem ruského skladatele, kytaristy a producenta Igora Ochepovského, který spolupracuje s umělci české i slovenské alternativní a popové scény (např. Ewa Farná, David Koller, Lenka Dusilová, 7krát3, Vesna, Klára Vytisková nebo Kristína Mihaľová). Je také autorem hudby pro divadlo, film i počítačové hry a vyhledávaným lektorem hudební produkce. Ochepovsky Project se od svého vzniku v roce 2016 zapsal mezi to nejzajímavější, co česká jazzová a alternativní scéna nabízí. Během několika málo let kolem sebe koncentroval muzikanty širokého žánrového rozptylu, kteří se nemají chuť ohlížet k velikánům minulosti, ale soustředí se na aktuální trendy. Formace, pohybující se mezi žánry, vyhrála roku 2016 soutěž Jazz Fruit a kromě tuzemských pódií zaznamenala také četné úspěchy v zahraničí s koncerty v Německu, Polsku či na Slovensku.

Složení:

  • Ilæy – zpěv

  • Igor Ochepovsky – kytara

  • Šimon Marek – cello

  • Miroslav Hloucal – trumpeta

  • Petr Kalfus – saxofon, klarinet

  • Jan Aleš – klávesové nástroje

  • Ondřej Hauser – baskytara

  • Michal „Kolouch“ Daněk – bicí

Headlinerem 16. ročníku festivalu jsou průkopníci londýnské acid-jazzové scény The Brand New Heavies. Koncert, na který si publikum muselo dva roky počkat, je konečně tady. Legenda, která od roku 1985 baví své fanoušky na obou stranách Atlantiku. Kapela vznikla díky dlouholetému přátelství dvou zásadních osobností – kytaristy Simona Bartholomewa a basisty Andrewa Levyho – kteří se svou tvorbou pro TBNH zásadně zapsali do historie acid-jazzu, soulu a funku. Zejména alba Trunk FunkWe Don’t StopGet Used To ItDunk Your Trunk nebo Sweet Freaks se těšila výjimečné pozornosti u fanoušků, kritiků, ale také mezi hudebními kolegy. Mezi obdivovatele TBNH patří takové legendy jako Stevie Wonder nebo Mark Ronson (producent, který natočil zásadní desky s Amy Winehouse, Paulem McCartneym, Bruno Marsem, Kendrickem Lamarem, Adele a mnoha dalšími).
TBNH se na Jazz Open Ostrava objeví v ČR poprvé po 13 letech s novým albem TBNH a frontmankou Angelou Ricci.

18:00 otevření areálu
19:00-20:00 Triplay
20:15-21:15 Ochepovsky Project
21:45-23:15 The Brand New Heavies

Vstupné:

Vstupenky online a na prodejních místech sítě GoOut.


Kontakty:

Akci pořádá Spolek Jazz Open Ostrava
kontakt na pořadatele: s.jazzopenostrava@gmail.com

web

Facebook

Instagram

Černá louka Vyhlídková věž nové radnice Ostrava
Ostravainfo Visitostrava Ostravacard Loděnice Ostrava

© 2019 - 2024 Černá louka s.r.o. | Zásady ochrany osobních údajů